sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Sohvamusherin syksy

Dopingkarenssi. Tuo ikävä, mutta vakavasti otettava asia, jonka takia tälläkin hetkellä kirjotan jostain muusta kuin päivän Suomen mestaruuskilpailuista. Tosiaan syksyn Janakkala cross kilpailuissa toinen koira kävi Boltin päälle, jonka seurauksena Bolt jouduttiin parsimaan kokoon ja lääkitsemään kilpailuissa kielletyillä aineilla. Dopingin vuoksi olemme siis sivussa 28 päivää, jonka sisälle sattuu juurikin osumaan syksyn molemmat SM- kisat sekä Ruotsissa ajettavat Euroopan mestaruuskilpailut. Harmittaa, mutta taistelutahto ensi vuoden kilpailuita ajatellen on tässä muutaman viikon aikana kasvanut aivan älyttömästi.

Boltin kylkihaava lähti hyvin parantumaan ja tikit saatiin ajallaan pois, eikä haavassa näkynyt mitään tulehduksen merkkejä. Vielä ei olla valjaita uskallettu laittaa päälle, koska ihon vetolujuus ei vielä ole aivan normaalia tasoa. Boltin toipilasaika on ollut raastavaa. Heti kun kivut alkoivat helpottamaan, on Bolt ollut aivan kaheli. Hihnalenkeillä ei paljoa tuollaista eläintä väsytetä. Eikä me olla koskaan oltu suuria aivotyöskentelyn ystäviä... Nyt menoa hidastaa vielä raju flunssa sekä yskä minkä sain pohjoisen reissulta tuliaisena.

Vaikka ollaan oltu kilpailuista sivussa itse, lähdimme viikko sitten kuitenkin kisaturisteiksi Ouluun canicrossin ja yhden koiran kärryluokkien SM-kilpailuihin. Ajoimme Nooran ja Piinan seurana perjantaina Ouluun, jossa tytöt starttaisivat lauantai aamuna ensimmäiset SM-kilpailunsa.

Boltin viikonloppu sisälsi paljon auton häkissä istuimista, mutta Bambi pääsi tutustumaan kisatunnelmiin oikein kunnolla. Hirveästi tyttöä kiinnosti startissa kovaan ääneen huutavat lajitoverit. Katselimme lähtöjä, maaliintuloja ja välillä kävimme juoksentelemassa metsässä Bambin veljien kanssa. Kaiken touhuamisen välillä autoin Nooraa ja muitakin kilpailijoita starteissa. Vaikka oma kisaamattomuus harmitti kauheasti, niin oli huikeaa olla osana kisafiilistä ja päästä höpöttelemään pitkästä aikaa tuttujen kanssa. Itseni hiukan jopa yllätti kuinka innoissaan ja liikuttunut voi olla toisen menestyksestä! Noora ja Piina tekivät aivan mielettömän suorituksen raskaalla radalla ollen kolmanneksi nopeimmat naiset koko kilpailussa!!

Kun parhaita ystäviä näkee lähinnä kisoissa, ei niitä tee mieli kauhean helposti jättää väliin.
Jasminin kanssa meillä tuli 6 vuotta yhteistä harrastusta täyteen. Juhlittiin sitä yhdessä Oulun kilpailuissa.

Oulun reissu oli huikea, ja erityisen mielelläni olisin lähtenyt myös tämän viikonlopun Jämin SM kilpailuihin katsomaan koirapyöräilyn mitalitaistoja. Piti kuitenkin hyödyntää vapaaksi jäänyt viikonloppu ja mennä töihin. Katselin sitten kisoja etänä L-SVU:n livestream lähetyksestä. Pompittiin innostuksesta Boltin ja Bambin kanssa kotona, etenkin silloin kun Jonna nappasi ensimmäisen aikuisten luokan SM-mitalinsa. Myös rakkaan pikku Piinan huikea suoritus isompien koirien seassa aiheutti pienen hepulin täällä ruudun toisella puolella.

Tämän syksyn SM-kilpailuiden tuloksia katsellessa saa kyllä olla aivan mielettömän onnellinen ja ylpeä myös noista Boltin tuotoksista. Reilu kaksi vuotta sitten Boltista tuli isä seitsemälle pienelle pötkylälle. Oulussa ja Jämillä näistä pötkylöistä kilpaili viisi, joista kolme nappasi jo SM-mitalitkin mukaan. Etenkin Boltin tytöt ovat osoittaneet järjetöntä juoksuintoa ja taistelutahtoa! Isla nappasi Aliinan kanssa Oulusta yhdenkoiran kärryn nuorten SM-kultaa ja Acca juoksi itsensä ja Heidin tänään upeasti koirapyöräilyn naisten hopealle!! Myös Väke kiskoi Kaitsun kanssa tänään miesten koirapyöräilyn pronssipaikalle!! Nuoria koiria, joilla on mielettömän lupaava tulevaisuus kaikilla. Olen ylpeä ja Bolttikin olisi jos tajuaisi asiasta yhtään mitään. Onnittelut kaikille pentujen omistajille hienoista suorituksista ja tsemppiä Ruotsin EM-radoille!

Meidän tulevaisuus näyttää nyt treenin täyteiseltä. Erityisesti kuskille. Ostin pitkästä aikaa itselleni kuntosalille kortin ja hankin kotiin spinning pyörän, myös boulderointikaveri palaa reissusta pian, joten sekin harrastus saa taas uutta vauhtia. Lisäksi tietysti edessäpäin on Bambin ensimmäisten vetojen aika. Kunhan löydetään sopivat valjaat, on aika pistää pikkutyttö kokeilemaan vetopuuhia. Bolt pääsee takaisin treeniin heti kun uskallan vain poitsun päästää. Todennäköisesti treenaillaan vetoja nyt harvakseltaan siihen saakka että pakkaset saapuu. Sitten siirrytään odottamaan lunta ja keskitytään vapaanajuoksuun. Tosin nyt ihan ensimmäisenä parannellaan kuskin kärsimä raju flunssa pois. Blogia pyrin päivittelemään kisojenkin ulkopuolelta aina kun kirjoitettavaa kehittyy. Aktiivisemmin tulee päiviteltyä tuota instagramin puolta. Eli laittakaahan seuraukseen @vedonvoimaa

Kyllähän se juoksijalta näyttää! Ei osaa seisoa nätisti sitten ollenkaan :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti