Narun jatkeena

Hei!

Minä olen siis se kaveri, joka heiluu narun toisessa päässä koiran vetäessä. Olen tiimimme jarru, huoltaja ja tsemppari. Oikealta nimeltäni Tanja Ignatius.

Aloitin elämäni koirien parissa kunnolla ollessani yhdentoista vanha. Sain Kodan. Siitä asti olen ollut koukussa. Aloitin koiraharrastukset Agilityllä ja tottelevaisuudella, mutta nyt ei vuoteeni paljon muita kilpailuja mahdu kuin valjakkourheilua. Useampana vuotena olen saanut kunnian edustaa Suomen maajoukkuetta Euroopan- ja jopa Maailman-mestaruuskilpailuissa. Nykyisen koirani, rakkaan supertähteni Boltin kanssa on suunta vielä aiempaa päättäväisemmin maailmalle. Tavoitteena olla vielä joskus yksi niistä huipuista, joita minä olen koko pienen ikäni katsellut ylöspäin kisaradoilla.

Valjakkourheilu on valtaisa osa jokapäiväistä elämääni. Valjakkourheilu on minulle laji joka motivoi, auttaa jaksamaan arjessa ja luo hienoja kokemuksia upeiden koirien kanssa. Olen harrastanut monia koiraurheilulajeja, mutta valjakkourheilu on ainoa johon en ole kyllästynyt. Agility ja Toko tavoitteet ovat saaneet väistyä valjakkourheilun tieltä. Aikaa vievä ja paljon omistautumista vaativa harrastus, johon olen viimevuosina jäänyt koukkuun yhä enemmän. Parasta valjakkourheilussa on yhteistyö koiran kanssa, valtava adrenaliinin määrä radalle lähdettäessä sekä tunne nopeudesta, kun vauhtia on yli 30km/h. Viime vuosien hienoimpana saavutuksenani pidän ehdottomasti Bolttia. Boltin kanssa ollaan yhdessä kasvettu entistäkin enemmän kiinni tähän lajiin.


Urheilun lisäksi toinen suuri intohimoni on kirjoittaminen! Jo pienestä pitäen olen pitänyt kirjoittamisesta. Tarinoita, runoja, tietoiskuja, lehtijuttuja ja päiväkirjoja. Muutamia vuosia sitten löysin bloggaamisen ja tälläkin tiellä ollaan edelleenkin. Blogillani haluan avata ihmisille elämääni  valjakkourheilun parissa. Vedon Voimaa on seurannut mukanani pitkään. Ensimmäiset tekstit sijoittuvat aikaan kun olin vielä alaikäinen ja kilpaileminen oli enemmän harrastus kuin elämäntapa. Blogin tekstit seuraavat sivusta kivuliaat kasvuvaiheeni, kun lähes välittömästi täytettyäni 18 muutin omilleni kaksioon, etsin kämppiksen, otin erittäin aktiivisen koiranpennun ja aloitin itsenäisen elämän. Missään kohtaan ei valjakkourheilu jäänyt elämästäni, vaikka hiljaisempia kausia kisaradoilla on ollut.

Aktiivisen kilpauran ohella toimin jo toista kautta Suomen Valjakkourheilijoiden liiton hallituksessa. Hallitustoiminta on opettanut minulle paljon kärsivällisyyttä ja vastuunkantoa. Vieläkään en koe paikkaa täysin omakseni, mutta kovasti yritän parhaani mukaan tätä minulle suotua vastuuta kantaa. Ja toki jottei elämä kävisi liian tylsäksi, keväällä 2017 hyppäsin mukaan myös valjakkourheilun maailmanlaajuisen kattojärjestön IFSS:n toimintaan, jossa olen mukana IFSS:n Youth Committee'ssa.

Vaikka kuinka tylsää onkaan, niin kaiken valjakkourheiluun liittyvän lisäksi pitää jollain myös itsensä elättää. Lukiosta valmistumisen jälkeen hyppäsin suoraan työelämään ja omistauduin vahvasti Hyvinkään Robert's Coffeelle, jossa etenin nopeasti vuoroesimiehen tehtäviin. Ohessa kävin opiskelemassa hiukan myös ravintola-alaa, joka ei kuitenkaa tuntunut omalta jutulta. Nyt syksyllä 2017 aloitin opinnot Sairaanhoitajaksi. Ala tuntuu omalta, joten tällä linjalla jatketaan. Samalla vaihtui kotipaikka Espooseen ja työt Helsinkiin. Edelleen pyöritellään kahveja, mutta tulevaisuuden haaveet on asetettu hoitoalan puolelle.

Se kukaa tekee elämällään paljon, saa paljon!

 Follow me on instagram: @tanjaignatius

9 kommenttia:

 1. Aivan huikee harrastus sulla! ja vielä söpöjä koirujakin :3

  PS. Saisko susta nähdä jonkun ylppärikuvan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että tykkäät! Mukaan vaan harrastamaan jos resurssit antaa myöten :)
   Päivittelen blogia tässä muutaman päivän sisään ja laittelen vähän uusia kuvia siinä samalla !

   Poista
 2. Aivan ihanan värinen toi sun ylppärimekko! :)
  Mistä se on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itsekkin tykkään kovasti :) Ja siis ostin Nellystä, oli joku poistuva tuote :)

   Poista
  2. Oliko se tämä? :)
   http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/vaatteet/juhlamekot/nly-one-1115/short-empire-dress-115192-749/
   jos oli niin ielle meneee kans tilaukseen ;)

   Poista
  3. Mekko on juurikin tuo :) ei ollutkaan poistunut vielä! :D

   Poista
  4. Saisko susta myös yhen ylppärikuvan edestä päin? :) <3

   Poista
  5. Hei! Blogini on pyhitetty pääosin koirajutuille ja urheilulle. Kaikennäköisiä muita kuvia löydät instagram tililtäni @tanjaignatius.

   Poista