Punasukan Falcon

Nimi: Punasukan Falcon (Falcon)
Rotu: Beauceron
Syntynyt: 11.2.2010
Kuollut: 28.10.2015

Falconin lajit:
Agility
Haku
Vesipelastus
Tottelevaisuuskoulutus
Canicross
Kickbike
Koirapyöräily

Minun ja Falconin suurimmat saavutukset:

B-maajoukkuepaikka Valjakkourheilun Sulanmaan EM-kilpailuihin Saksaan - 2012

EM-5 koirapyöräily tytöt 14-21v. - Christianslust, Saksa

VUL-SM 1. koirahiihto tytöt ja pojat 14-16 - Rovaniemi 2013

SPKL-SM 1. koirahiihto tytöt 14-16, Joensuu 2013

SOC 1. koirahiihto tytöt 14-21, Oulu 2013 (kansallinen luokka)

A-maajoukkuepaikka Valjakkourheilun Sulanmaan MM-kilpailuihin Italiaan -2013

MM-6 koirapyöräily tytöt 17-21v. - Falze di Piave, Italia

A-maajoukkuepaikka Valjakkourheilun talvikauden EM-kilpailuihin Suomeen - 2014

VUL SM-2014 Jämillä DS1J luokan 2. sija

Falconin tarina:

Toinen päivä kotona
 Falcon oli haave, joka kävi toteen. Unelmana oli saada meidän perheeseen koiramme Rommin jälkeläinen. Vuonna 2009, Rommin ollessa yhdeksän vuotta vanha haave alkoi jo tuntua aika kaukaiselta. Rommin kasvattaja kuitenkin soitti ja kysyi,että vieläkö kiinnostaisi. Ja tottakai kiinnosti. Haave toteutui miltein vuoden jälkeen kun Rommi astui joulukuussa 2009 Nera nartun onnistuneesti. Kahdeksan suloista pikku pentua syntyi 11.2.2010. Nera oli hyvä emä, ja pennuista kasvoi oikein mukavia pikku termiittejä. Jo heti alusta lähtien kävimme suhteellisen tiuhaan tahtiin katsomassa pentujen temmellyst ja minulle itselleni muotoutui silloin jo kolme suosikkia. Kaksi narttua ja yksi uros. Alusta asti oli kuitenkin selvää, että meidän laumaan tulisi vain uroksia. Minun suosikki urokseni muutti meille ja sai nimekseen Falcon.

Koda saa pusun
Pennusta lähtien Falcon oli aktiivinen ja vähän hönö, mutta nopea oppimaan ja motivoitunut tekemään. Omapäinen jääräpää Falcon on aina ollut. Kasvaessaan ei poika meinannut milläään uskoa, että Rommi iskä on lauman pomo. Koda oli alusta asti Falconin oma pehmolelu ja purutyyny.

Ensimmäisiä vetoja aloimme vetää talvella 2011 Falconin ollessa vuoden ikäinen. Potenttiaali näkyi heti alusta asti. Halu mennä täysillä oli valtava. Harjoittelimme ohituksia paljon, lähtötilanteita ja  muutenkin radan käytössääntöjä. Siskoni Vera pääsi starttaamaan Falconin kanssa tämän ensimmäiset kisat canicrossissa vuonna 2011. Itse starttasin kisa urani Falconilla talvella 2012 kahdella hiihtokilpailulla. Ajat olivat huimia, mutta ainoana kisaajana ei vertailupohjaa erityisemmin ollut.


Sulanmaan kaudella Vera jatkoi kilpailua Falconilla syksyyn 2012 asti, jolloin päätimme kokeilla Falconia pyörän eteen, koska Kodan vauhti ei enää riittänyt kilpailuihin. Jämillä starttasimme ja kisa meni aivan yli odotusten! Ohitimme kaksi koirakkoa ja aikakin oli hyvä. Pääsimme kilpailun perusteella maajoukkueeseen. EM-kisat Saksassa eivät menne aivan putkeen kaatumisten ja hihna sotkujen takia, eikä hurja jännitys helpoittanut oloa yhtään. Viides sija ensimmäisistä arvokisoista nuorella koiralla, ei paljon enempää voi odottaa.

EM-2012 Christianslust Saksa
 2013 vuosi oli meidän juhlaa, ainakin talvikaudella. Viisi starttia ja viisi voittoa, joista kaksi olivat eri liittojen SM-kilpailut, Scandinavian open championchips, SOCien sprintti sekä yksi normaali kisa. Sulanmaankausi meni myös mukavasti: hienoja aikoja kaikissa muissa kisoissa, paitsi SM-kisoissa. Muiden kisojen näytöt kuitenkin riittivät A-maajoukkuepaikkaan ja päästiin sitten Italiaan asti kisaileman. MM-kisat olivat  yksi iso ja mutainen kaaos. Oli liian lämmintä koirille, liian mutaista kilpavälineille ja liian kapeat reitit kunnon kisaan. Luokkia peruttiin toisena kisa päivänä, omani mukaan lukien, joten kisat päättyivät yhden päivän jälkeen omalta osaltani. Ja se jäi harmittamaan kun näytettävää olisi vielä ollut. Ensi kerralla sitten. Falcon pärjäsi kuitenkin aivan loistavasti! Ainoa jonkun muun rodun kuin saksansanseisojien edustaja meidän luokassa. Ja kärjestä jäätiin vain 50 sekuntia. Huippu hurtta!

MM-kisat 2013
Kilpailuja käydään aktiivisesti ympäri Suomen ja pari kertaa vuodessa ulkomailla, jos maajoukkuepaikkaa irtoaa. Falcon kestää rankat kilpakaudet hyvin, vaikka välillä jumiumia syntyy. Tällöin Falcon pääsee osteopaatille, jonka jälkeen hetken lepoa ja sitten taas menoksi. Falcon on rakenteeltaa hiukan raskas kovaan vauhtiin, mutta kuitenkin tarpeeksi kevyt rakenteinen kestämäänlajin kovan rasituksen. Hyvä lihasmassa ja kropan hyvä massa pelastavat paljon. Eduksi on myös Falconin terveet lonkat ja kyynärät.

SPKL SM 2014 (c) Mari Moisala
   Falcon on äitini koira. Yleensä puhun Falconista kisakoiranani, mutta se on kyllä enemmän. Falcon on aina minun vauvani, vaikka ei oma koirani olekkaan.


Falcon on upea koira, jonka kanssa on aina ilo tehdä töitä.
Falconin draivi vetämiseen on vain niin täydellinen, että en ole kokenut vielä yhtään huonoa treeniä, vaikka kaikki kaatumisista mutakuorrutuksiin on koettu. Vaikka Falcon ei ehkä ole se kaikkein nopein tai varmin en vaihtaisi sitä mihinkään.
Upea koira kaiken kaikkiaan!

Valitettavasti jouduimme Falconille sanomaan hyvästit aivan liian aikaisin.
Lepää rauhassa iso musta ystäväni <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti