Superkoira Bolt

Nimi: Steele (Bolt)
Vanhemmat: Akiina's Åfrid (S. Nissinen) x Vinterlandets Jet
Rotu: Lyhytkarvainen saksanseisoja
Syntynyt: 18.07.2014


Saavutukset:

VUL Canicross nuoret naiset SM-3 ( DCWJ) Jasmin Köcher

VUL Yhden koiran koirahiihto nuoret SM-2 (SW1J)

VUL Kahden koiran koirahiihto SM-3 (SW2)

IFSS Yhden koiran koirahiihto nuoret naiset EM-6 (SW1J)

IFSS Yhdistetty nuoret naiset EM-9 (SCWJ)

SPKL Yhden koiran koirahiihto SM-3 Kirsi Immonen

VUL Koirapyöräily naiset SM-3 (DBW)

SPKL Yhden koiran koirahiihto Sprint SM-3

SPKL Yhden koiran koirahiihto Viesti UVU1-joukkueessa. SM-3 (MiehetA) Matti Laaksonen, Tanja Ignatius, Ari Rastas

VUL Koirapyöräily naiset SM-3 (DBW)

Boltin tarina:


Bolt oli haave, jonka eteen tein töitä jo pitkään. Jo muutaman vuoden ajan olin haaveillut omasta vetokoirasta. Äitini Beauceron Falcon on aivan loistava, mutta ei juuri sitä mitä hain. Talvella 2014 aloin tutkailemaan saksanseisojien tilannetta, tosin vain ajatuksen tasolla. Kevään 2014 VUL:n vuosikokouksen yhteydessä sain kuulla Samulin suunnittelevan pentuja Merrille. Pääsin moikkaamaan Merriä, ja heti tuntui oikealta. Olen aina luottanut saamaani ensivaikutelmaan, ja silloin tuntui siltä, että tässä se olisi. Sama kävi lopulta kun pentuja pääsin tapaamaan ensimmäistä kertaa. Olin etukäteistietojen perusteella päätynyt rajaamaan 6 uroksen joukosta kaksi omaa suosikkiani. Bolt (eli Steele) erottui kuitenkin saman tien porukasta.

Pentueen pienin uros pärjäsi loistavasti porukassa, oli aktiivinen ja sosiaalinen. Bolt ei ollut pentueen päällepäsmärinä, eikä myöskään se joka ensimmäisenä oli taipumassa muiden tahtoon. Vauhtia riitti hurjasti. Jo ensitapaamisella olin varma, että Bolt se olisi. Bolt olisi minun omani, minun pieni vetokoiran alkuni.

Pentuna Bolt oli ärsyttävä, aktiivinen, joka paikan höylä, joka tykkäsi jyrsiä jalkoja, kenkiä, sormia ja vähän kaikkea. Pentuna Bolt rakasti lenkeillä jokaista vastaan tulevaa, oli se sitten naapurin juoppo tai pienet koululaiset kotimatkalla. Kaikilla lenkeillä Bolt sai kulkea vapaana, niin kauan kun ei vastaantulijoita ollut, jolloin hetkeksi hihnaan ja harjoiteltiin ohittamista.


Bolt oli pentuna äärimmäisen nopea oppimaan, mutta lähes yhtä nopea "unohtamaan". Pikkupentuvaihe meni Boltin kanssa aivan hujauksessa, mutta noin puolivuotiaasta vuosikkaaksi aika tuntui pitkältä ja raskaalta. Virtaa oli aivan kammotavasti ja kaikki piti jyrsiä. Kynttilät, kengät, ovet, kissa, siideritölkit, roskat ja matot. Mikään ei ollut turvassa Boltin tuhoamisvaiheelta. Noin vuosikkaana se sitten loppui kuin seinään ja elämästä tuli kertaheitolla helppoa ja mukavaa.

Noin kuuden kuukauden iässä aloitimme Boltin kanssa ensimmäiset vedot! Lyhyistä (n.100m) spurteista ollaan puolenvuoden aikana siirrytty treenaamaan jo kisamatkoja. Canicrossia ja kickbike vetoja tehdään 1-5km matkoilla. Boltilla on mieletön liekki vetämiseen ja voitontahto on jotain hirvittävää. Ohitukset, suunnat ja pysähtymiskäskyt on opeteltu hyvin jo pienestä pitäen. Reilun vuoden ikäisenä Bolt pääsi kilpailemaan ensimmäiset kilpailunsa, osoittaen olevansa juuri niin hyvä kun maalissa jännäävä omistaja oli tiennyt alusta asti. Laina ohjaajilla huipputuloksia jo ensimmäisissä kilpailuissa, ilman minkäänlaisia ongelmia.

Boltin elämä myllättiin vuoden ja kolmen ikävuoden välissä useaan kertaan ympäri. Tästä huolimatta on pojun pää pysynyt hyvin kasassa. Ollaan muutettu Boltin kanssa noin 8 kertaa vaihdellen yksiöistä kaksiohin ja välillä vanhempien nurkkiin omakotitaloon missä poika joutunut koiralauman tossutettavaksi. Bolt kulkee tyytyväisenä mukana missä vain ja sopeutuu nopeasti uusiin paikkoihin. Oma peti ja oma mamma mukana riittävät (vaikka lähtee kyllä huolestuttavan hyvin vieraiden mukaan).

Bolt lunasti lähes kaikki odotukset jo ensimmäisten kilpailukausien aikana. Vieläkään ei pojalla ole paljoa ikää, mutta saavutuksia jo senkin edestä. Suunta on maailmalle kovaa kyytiä. Koira olisi valmis, kuski vain pitää saada samalle tasolle tämän pienen huippu-urheilijan kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti