lauantai 14. helmikuuta 2015

Ohkolan talvi 14.2.2015

Rankka viikko takana. Monelta osin. Ensimmäiset Yo-kokeiden osat rämmitty läpi, selviydytty kaikesta juhlimisesta mitä lukuloman aloittaminen vaatii ja tänään palauteltu hulinasta valjakkokisojen muodossa.


Lähdettiin Hennan ja Aadan kanssa katsomaan Ohkolan talvikisoja lyhyen matkan ansiosta. Taka-ajatuksena oli myös käydä kiertämässä kisan jälkeen suksilla reitti. Vähän vaihtelua treenimaastoihin. Ehdittiin paikalle SP4 luokan alkuun, ja loikkasin suoraan kameran taakse. Sain suhteellisen hyviä kuvia valjakoista vaikka kameran kanssa joutui alkuun hiukan taistelemaan. SP2 ja SP1 luokkien ajaksi nappasin autosta Boltin ihmettelemään kisapaikan tapahtumia. Kovasti olisi ollut menossa radalle myös. Startit erityisesti oli hirvittävän kiintoisaa katseltavaa.


Kisassa oli erikseen myös luokka lapsille! Hennan kanssa ylipuhuttiin Aada uskaltautumaan kisaan ja viimehetkellä päättikin startata. Kaitsu lainasi Aadalle kicksparkin, jonka eteen valjastettiin Eka. Eka oli kilpailun pienin koira, mutta kiskoi Aadaa koko sydämensä pohjasta. Hirvittävällä vauhdilla pääsivät maaliin, ja hymy oli korvasta korvaan, vaikka ei ollut kuulemma nähnyt mitään koko matkan aikana (n. 100m). Palkintojen jaossa Aada nappasi hienosti jaetun viidennen sijan ja sai palkinnoksi hienon pinssin, sekä pullon, joka pääsee kuulemma heti käyttöön! Oli hauska nähdä kuinka paljon osallistujia lastenluokassa oli. Jos en ihan pieleen muista niin noin 17 iloista pientä starttaajaa. Suunta oikea ;)

Aada ja Eka kiitävät kohti maalia Hennan kannustaessa vierellä!
Kuvaajan lemppari kuva ihan vain ilmeiden ansiosta!
Kun pahin kisanjälkeinen hulina oli ohi, vedettiin Hennan kanssa vetokamat päällä ja lähdettiin hiihtämään. Koda oli aivan täpinöissään ja veti aivan loistavasti. Pohja oli muussattu ja suhteellisen pehmeä hiihtämiseen. Hiihdettiin koko matka suurinpiirtein samaa vauhtia Hennan ja Ekan kanssa, ohiteltiin vuorotellen, ja hiihdettiin paljon rinnakkain. Koirat sai hyvää ohitusharjoitusta molempiin suuntiin. Henna kaatui kerran ja minäkin melkein. Huomaa kyllä että ei ole pahemmin tullut hiihdettyä: tasapaino suhteellisen hukassa ja jalkojen voimat aivan hukassa. Nytkin lykin puolet matkasta tasatyöntöä. Lopussa hiukan Koda väsähti, mutta tsemppasi hyvin loppukirin, ja maaliin tultiin aivan Hennan ja Ekan peesissä.

Treenin tiedot:
Matka: 4,04km
Kesto: 14.40min
Keskinopeus: 16,5km/h
Maks. nopeus: 36,0km/h

Lisää kuvia kisasta löydät täältä
(kaikkien kuvien copyright Tanja Ignatius, saa käyttää vapaasti )

1 kommentti: