lauantai 7. helmikuuta 2015

Sukset ja kamera

Poikien yhteispotretti
Heippa taas!

Meidän arkeen kuuluu vain hyvää! Torstaina eksyttiin Hyvinkään koiraladulle hiihtämään Kodan kanssa vetohiihtoa, ja pääsihän nyt myös Bolt vihdoin valjaisiin. Molemmat koirat olivat aivan onnessaan vetämisestä, ja niin olin minäkin!Treenaamaan päädyttiin ystäväni Hennan ja Katrin kanssa. Molemmat harrastavat valjakkourheilua: Henna koijkerhondie Ekan kanssa ja Katri Podi riisenillä. Aloitettiin treeni käymällä läpi Hennan kanssa hiihtotekniikoita. Kävin itse hiihtotekniikka kurssin muutama talvi sitten ja nyt pääsin opettamaan tieto-taitojani Hennalle, joka oli juuri ostanut itselleen sukset. Moongren, wasper ja kuokka tuli tutuiksi, joten ei muuta kuin koirat mukaan ja ladulle.

Katri ja Podi lähtivät ensimmäisinä ladulle. Minä starttasin muutama satametriä perään Kodan kanssa, mutta ei me vanhuksen kanssa pysytty mitenkään erityisen hyvin perässä. Eka ja Henna lähtivät meidän perään, tarkoituksena ottaa ohitusharjoitus Ekalle. Hiihdeltiin Kodan kanssa letkeää vauhtia, ohi meni yksi perään lähtenyt malinois hiihtäjänsä kanssa. Näiden meno oli aika hurjaa (ja vielä hurjempaa, kun kuuli että viides kerta ladulla vasta). Ladun viimeisellä kilometrillä Henna ja Eka saivat meidät kiinni ja paahtoivat ohi. Loppusuoralla Koda innostui loistavaan kiriin ja hiukan jopa saavutettiin uudestaan Hennaa ja Ekaa.

Kodan ensimmäisen treenikierroksen tiedot:
Matka: 2,7km
Keskinopeus: 16,4km/h
Maks. nopeus: 36,9km/h
Ei paha ollenkaan kahden kuukauden treenitauon jälkeen ;)


Pienen tauon jälkeen päätettiin Hennan kanssa ottaa Ekalle toisenlainen ohitusharjoitus. Ajatuksena että minä ja Koda ohitetaan Henna ja Eka. Henna lähti edelle, minä perään ja suhteellisen pian saatiin ohitettavat kiinni. Rinnalle päästiin hyvin, mutta itse joutui tekemään valtavasti työtä jotta pystyttiin edes pysymään rinnalla. Eka kiihdytti ja ei olisi millään halunnut päästää meitä ohi. Ohi päästiin ja hetken päästä Henna ohitti uudestaan. Tällä kierroksella emme kiertäneet koko reittiä, vaan oikaisimme metsän läpi suoraan maalisuoralle. Letkeästi maaliin ylpeänä vanhuksesta!

Isojen koirien treenien jälkeen oli vuorossa Bolt. Kaksi lyhyttä vetoa tehtiin ja hurjaa kyytiä pieni painaa. Taitaa olla vetäminen veressä! Itse olin suksilla perässä, Katri toimi lähettäjänä ensimmäisellä kerralla, toisen lähetin itse ja Henna palkkasi. Bolt malttoi lähdössä hyvin, lähti täysillä eikä vierastanut valjaita ollenkaan. Hyvin siis meni!

Minä, Liisa, Koda ja Riemu :)
Lentävä saksalainen :)
Syöksylaskua
Bolt kiusaa Riemua ;)
Koda nauttii elämästään täysillä!

 Myös torstain jälkeen on vauhtia riittänyt kotona. Kämppiksen kaveri Liisa tuli koiransa Riemun kanssa kyläilemään useammaksi päiväksi. Kolme isoa koiraa kaksiossa, joista kaksi on alle kaksi vuotta, ei tee aikaa tylsäksi. Metsässä käytiin kuvaamassa vauhti kolmikkoa ja kämppikseni Jenni sai upeita kuvia kaikista koirista!

Ja loppuun vielä pieni videon pätkä kun Boltille hirmuisen rakas ihminen tulee takaisin kotiin kahden viikon armeija oleilun jälkeen... pusuja sateli :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti