keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Treeniä, treeniä... tai sitten kirjoja

Heipsan taas!

Meillä on ollut hiukan vaihtelevaa kiirettä. Kunnolla treenaamaan ei olla päästy sitten millään nuiden "jäätiköiden" takia, eikä valtava kirjavuori sängyn reunalla ole asiaa pahemmin helpottanut. Bolt alkaa olemaan sekoamispisteessä ja Kodakin löytänyt taas huonot hihnakäytöstapansa (onneksi vain satunnaisesti).

Viime viikon torstaina yhdistettiin kämppikseni Jennin kanssa koko talven ajan päässä pyörinyt haave, koirien väsyttäminen ja mun omat treenit. Lähdettiin pulkkamäkeen (pihalta löytyi koditon pulkka niin olihan tilaisuus pakko hyödyntää! ). Aluksi suunnattiin Sveitsin hiihtokeskuksen pulkkamäkeen, joka osoittautui kuitenkin aivan liian laimeaksi. Pälkähti päähän laskettelurinteen kokeileminenkin, mutta olisi saattanut mennä hiukan hurjaksi... Päädyttiin jatkamaan matkaa, ja olihan sitä pakko kokeilla laskea soramontun reunalta alas. Jalat kyytiin ja menoksi. Jenni ja Koda jäivät suosiolla montun reunalle, itse syöksyin reunalta alas Bolt perässä. Kyyti oli hurjaa ja rinne järkyttävän jyrkkä. Kovaa mentiin ja hauskaa oli, vaikkakin lahkeet aivan täynnä lunta. Ylöskapuaminen olikin sitten jo kunnon mäkitreeni. Rinne oli miltein pystysuora ja se tultiin Boltin ja pulkan kanssa ylös juosten/kiiveten. Hauskaa oli, mutta huipulle päästessä jaloissa hapotti mukavasti ;) Hengellä leikkimisen jälkeen löydettiin varmasti Suomen paras pulkkamäki. Jennin kanssa pulkassa, Koda juoksi mukana hihnassa ja Bolt vapaana. Kovaa mentiin ja huuto kuului varmasti monen kilometrin päähän. Ylösmennessä Boltti hoiti pulkan vetämisen, ja mäkitreenit jatkuivat mun ja Kodan osalta. Kotiin palattiin jäisiä latupohjia pitkin. Koda veti minua ja Jenniä pulkassa aina kun oli vähänkin alamäkeä. Kaikille siis oikein mukava hupireeni :)

Perjantaina treenattiin sitten ihan kunnolla. Äidin, Veran, Hennan ja koirien kanssa Hyvinkään koiraladun sohjossa. Koda sai tällä kertaa jäädä kotiin lepäilemään. Treenasin Falconin kanssa yhteensä 8,5km ja Boltin kanssa kolme lyhyttä (n.100m) vetoa. Ensin lähdettiin Falconin kanssa Veran ja Hennan perään, joten ohitukset tuli treenattua. Ohitusten jälkeen Falconia sai kannustaa todella paljon, jotta lähti uudelleen vetämään. Ensimmäinen kierros meni kuitenkin suhteellisen hyvin ilman lumen syömistä. Seuraavat kaksi kierrosta hiihdettiin putkeen, jotta Falcon sai yhtäjaksoisen 5km matkan. Ensimmäinen kierros meni hyvin, mutta toinen oli katastrofi. "Maalialueen" jälkeen ohitettiin Vera ja Pixeli, jonka jälkeen mielenkiinto jatkamiselle katosi totaalisesti. Loput 2km mentiinkin hissukseen loppukiriä lukuunottamatta. Vielä juuri ennen kotiin lähtöä kiersimme vielä 1km pituisen pikkulenkin.

Boltin kanssa otettiin valaistulla "maalialueella" kolme lyhyttä vetoa, joista kaksi lähettäjän kanssa ja yksi ilman. Ensimmäinen veto oli Boltille hämmentävä Falconin, Pixun ja Ekan huudon vuoksi. Hiihdettiin siis näiden kolmen ohitse. Seuraavat kaksi kertaa menivät kuitenkin kuin vanhalta konkarilta. Boltilla on todella vahva pyrkimys eteenpäin. Juuri ja juuri malttaa jäädä palkalle, poju on vain niin ahne, ettei herkkuja voi noin vain jättää. Palkan jälkeen olisi kuitenkin taas menossa kovaa kyytiä.

Viikonloppu ollaan laiskoteltu muutama pidempää kävely lenkkiä lukuunottamatta. Vera ja Pixeli olivat kylässä pe-la yön, joten Bolt pääsi härnäämään jotakuta muuta kuin Kodaakin välillä. Koko alku viikko ollaan taisteltu kirjoitusten lomassa. Maanantaina äidinkielen yo ja tänään psykologia. Vielä olisi neljä koetta kahlattavana, mutta sitten helpottaa. Myös koirilla. Lumet on jo melkein poissa, joten pyöräilykauden aloitusta voisikin jo alkaa suunnittelemaan!

Kovin seisojamaiset nukkuma asennot tällä otuksella ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti