keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Mikä kesä!

Kuumaa, kuivaa ja aivan liikaa laiskottelua. Hävettää oikein myöntää miten vähän sitä on tullut treenattua. Ja vaikka Boltin kohdalla voikin vedota kahdenviikon tikkien paranteluun ja kolmen viikon tulehtuneen hännän hoitoon, ei oman treenin puutteeseen taida löytyä riittävän päteviä syitä. Tietysti pentuarki on vienyt voimia tavalla jota en edes muistanut ja Bolt-the-personaltrainerin ollessa liikuntakiellossa ei ole tullut lähdettyä yhdellekään juoksu tai pyörälenkille.

Bambi on oikein rohkea pentu, joka on uskaltautunut jo uimaankin. © Timo Waltari
Aivan täysin en ole laiskotellut, vaikka lajinomaiset treenit ovat täysin jääneetkin. Rahatilanne kesän aikana on ollut tiukka, joten säästösyistä kuljin useamman viikon töihin 13,5km/suunta polkupyörällä. Ikivanha mummokonkeli kuljetti sopivan rauhallisella tahdilla töihin ja kyllä siinä lämmin tuli, kun ilman vaihteita polki menemään säässä kuin säässä. Hiukan siinä polkiessa alkoi kiinnostamaan maantiepyörän ostaminen. Tosin vilkaisu pankkitilille palautti arvostamaan mummopyörää jonka renkaissa pysyy ilmat edes toiseen suuntaan mennessä. 

Oheisharjoitteluna kesän aikana olen käynyt boulderoimassa. Boulderointi tarkoittaa siis seinäkiipeilyä matalilla seinillä ilman turvavaljaita. Radat vaihtelevat teknisesti paljon toisistaan, ja kesän aikana olen kehittynyt valtavasti hommassa. Samalla laji on vienyt täysin mukanaan! Täysin erilainen laji omiin vauhtilajeihini verrattuna, mutta mukavaa vaihtelua, joka tekee pääkopalle todella hyvää. Ainoa miinuspuoli on ettei koiria saa mukaan touhuun, ainakaan ennenkuin uskaltaa lähteä luontoon kiipeilemään. Siihen tosin taitaa mennä kauan. 

 Bambi ensimmäistä kertaa Töölössä. © Vera Ignatius

Vähäiset treenit olemme korvanneet runsaalla kaupunkimatkailulla erityisesti Bambin kanssa. Tässä kuluneiden viikkojen aikana on Bambi päässyt useampaan paikkaan yökyläilemään ja neiti on kulkenut jo varsin mallikkaasti junassa, metrossa, ratikassa ja bussissa. Ja tänään ipana lähtee ensimmäistä kertaa hoitoon ilman minua tai Boltia. Eikä ole epäilystäkään etteikö tämä siitä selviäisi. Järjettömän rohkea pentu, joka on luonteellaan hurmannut kaikki tapaamansa ihmiset. 

Kesät ovat yleensä aikaa, jolloin tulee treenailtua koirien kanssa vähän ja nähtyä koirakavereita vielä vähemmän. Tänä kesänä olemme tässä asiassa kuitenkin hiukan ryhdistäytyneet. Bambi on päässyt pentutreffeilemään ystäväni Linnean bortsun pennun kanssa ja myös päiväkodista asti tuttu Hanna oli ottanut kelpienpennun, jota käytiin myöskin moikkaamassa. Näiden treffien lisäksi ollaan Nooran ja Timon Tuska-pentua käyty ihastelemassa! Bambi tajusi selkeästi paremmin pentutreffien idean kun toinen pentu oli myöskin tälläistä samanlaista lookia. Tuska on myöskin lintukoiraristeytys, joten meno oli aivan erilaista kuin muun rotuisten kanssa. 

Uusi paraskamu Tuska. Nukkuu tälläkin hetkellä tuossa Bambin kainalossa. © Timo Waltari
Isoveli Kurko saa kyytiä pikkulikalta.  © Timo Waltari
 Kesän mielenkiintoisin meeting koettiin viime viikonloppuna, kun suuntasimme Bambin kasvattajan Jennin mökille. Paikalla oli Jenni ja Bambin sisko Rhonda, Noora, Timo, Wilma ja Tuska, Kiisken perhe sekä heidän Topek-pentu (Tuskan veli) sekä Immoset, joilla on Bambin veli Kurko. Myös Matti, Justus ja Noomi saapuivat pyörähtämään paikalla, vaikka Bambin puoli-isoveli Riemu ei aivan pentu olekaan.  Viisi pentua sai aikaan mukavat ja välillä hiukan hurjemmatkin painit. Pennut saivat touhuilla vapaana Jennin mökin pihalla, ja samaan aikaan Bolt juoksenteli ympyrää ihastellen kaikkia pentuja. Bolt-setä on kyllä aivan huikeaksi osoittautunut pentujen kanssa. Uskomattoman kärsivällinen otus, jolla tuntuu riittävän huumorintajua jopa tälläisen piraijalauman keskellä.

Bambi 14vk. © Timo Waltari
Myös Bolt nautti pentutreffeistä suuresti. Tosin otus taisi viettää eniten aikaa laiturilta hyppien. © Timo Waltari
Koirien touhuillessa me ihmiset höpöttelimme, saunoimme, grillailimme, uimme ja meloimme/suppailimme vanhoilla purjelaudoilla. Suppailu oli tämän kesän toinen uusi innostus! Purjelaudalla meno oli mukavan kiikkerää. Huterasta menosta huolimatta olihan sitä pakko kokeilla myös koirien kanssa. Bambi oli todella taitava suppailija kaveri, vaikka muutamaan otteeseen kävi sukeltamassa. Tämän pennun hermot on kuitenkin rautaa, joten ipana tyynen rauhallisesti (kauheasti pärskien ) ui rantaan. Toki itse sukelsin perään ja uin mukana varmistamassa turvallisen rantaan pääsyn. Boltin kanssa suppailu olikin sitten astetta mielenkiintoisempaa... Ei poika suostunut rannasta laudalle, mutta vedestä sain nostettua pojan kyytiin. Ei me pitkästi päästy ennenkuin kohelolta loppui tasapaino. Hauskaa se oli silti kokeilla. Ehkä oikealla sup-laudalla voisi onnistua paremmin kummankin koiran kanssa. Alla hirmuinen kasa suppailu kuvia. Iso kiitos Timolle joka jaksoi katsella meidän sähelllystä kameran linssin lävitse.

Rauhallinen aloitus. © Timo Waltari
Seuraavana aamuna seistiin jo! © Timo Waltari
Bolt lähti mukaan retkelle © Timo Waltari (myös kuvat alla)


Kesää on vielä jäljellä, ja perjantaina alkaa virallisesti kesäloma. Helteet näyttäisivät jatkuvan, joten Bolt hoitaa treenit uimalla. Minä yritän löytää täydellisesti kadonneen motivaationi. Tällä hetkellä näyttää todella heikolta syksyn kisakauden suhteen. Oma henkinen hyvinvointi on ollut vaakalaudalla pahasti, joka heijastuu fyysiseen hyvinvointiin ja sitä kautta motivaatioon. Päivä kerrallaan mennään kohti parempaa huomista. Bolt ja Bambi ovat viimeaikoina olleet suurin syy nousta sängystä aamulla.

Pieni pulahdus, ja homma jatkuu. Bolt tuli tarkistamaan, että pikkukaveri on ok. © Timo Waltari
Jostain syystä Bolt joutuu jatkossakin uimaan... © Timo WaltariEi kommentteja:

Lähetä kommentti