tiistai 14. huhtikuuta 2015

Mitä meille kuuluu?

Viimeisen kuukauden aikana me ei olla tehty oikeastaan mitään. Ei me kuitenkaan vain kotona olla löhötty. Itse olen ravannut tiuhaan töissä ja loppuaika ollaankin juostu ympäri metsiä sekä taisteltu arjessa ilman minkäänlaista maksukorttia, joka katosi ottomaatin syövereihin. Taistelua on arkeen on aiheuttanut myös Bolt, joka on päättänyt aloittaa pentuajan tuhoamiset tälläin jälkikäteen. Mun rakkaimmat ja parhaat kengät poju söi kapinointina aamuvuoroa vastaan, juoksukengistä lähti palanen, lompakko oli muodoton mössö, rairuohot sai hurjaa kyytiä mun valkoiselle karvamatolle, passi herättää nykyään suurta huvitusta kassoilla, Viron reissun jäljellä olleet tuliaiset Bolt oli maistellut omiin suihinsa ja onhan sitä muutama roska- ja biojätepussikin löytynyt levitettynä tasaisesti koko kämppään.


Tällä hetkellä onneksi vain tavallista arkea, vähän vetoja ja hyvistä keleistä nauttimista. Boltin kanssa ollaan alettu vihdoin canicrossaamaan. Vedot on ollut pakko pitää suhteellisen lyhyinä, koska ennen joulua murtunut jalkani kipuilee vetojen jälkeen. Saa nähdä kestääkö polvi koskaan kunnolla canicrossia kunnolla vetävän koiran kanssa. Huiput Boltin kanssa juostessa nousee 30km/h nopeuteen (tähän mennessä ennätys ollut 33,2km/h!!).

Lähtö käskyä ootellaan kiltisti :)
Työnjako selvä - minä jarrutan, Bolt kaasuttaa
Lähtökiihdytys
Täysiiiiiii!
 Vetojen lisäksi lenkkeillään joka päivä noin tunti metsässä tai soramontulla. Bolt juoksee aina vapaana ja Kodakin 7m flexissä tai valjaissa vetohihnalla. Lenkeillä huvitellaan juoksemalla kilpaa, hakemalla palloa, tai etsimällä piilotettuja leluja metsästä. Koda on konkarina opettanut Boltin käyttämään nenäänsä oikein tehokkaasti ja kaikki kadonneet pallot löytyvät lopulta. Kevään hauskimmat reenailu sessiot saatiin kun lähdin kulomäkeen suorittamaan mäkitreeniä ja löysin matkalta pulkan. Laskettelurinteessä pulkalla alas ja juosten ylös! Koda juoksi muutaman kerran alaspäin mukana jonka jälkeen jätin puuhun kiinni odottelemaan, kun ei oikein meinannut pysyä vauhdissa mukana. Boltin kanssa laskettiin lähemmäs kymmenen kertaa ja kyyti oli hurjaa. Sport trackerillä mitattuna loivimman rinteen puolivälistä alaslaskettuna huippunopeudeksi nousi 41km/h ja Bolt painoi koko ajan samaa tahtia pulkan kanssa. Juoksee siis tosi kovaa!

Muutama kuva eilisen lenkiltä sekä yksi pulkkahurjastelu video:
kuvien (c) Jenni Pitkänen

Bolt on kasvu on tasoittunut viime kuukausina paljon ja tällä hetkellä pojun säkä on n. 69cm. Painoakin on tullut, mutta tarkkaa en pysty sanomaan, koska en saa pojua enää nostettua vaa'alle kanssani. Bolt on hoikka, mutta tasapainoinen nuori vauhtihirmu. Runsas vapaana juokseminen näkyy koiran kropassa. Pitkä runkoinen, sporttinen ja kevyt rakenteinen, mutta lihaksikas otus kiihtyy valtavan nopeasti ja tulee olemaan vielä kova kilpailija joku päivä! Näin ainakin toivotaan :)

lkssu Steele 9kk


x-rotuinen Koda 8v:


2 kommenttia: