sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Ohkolan syyskisat 2016

Syksyn viimeinen kilpailu (paitsi niille muutamille onnekkaille jotka suuntaavat vielä Englantiin). Eli siis minun ja Boltin viimoinen kilpailu sulallamaalla. Kausi oli hyvä päättää kotikisoihin tutulla radalla, tutun porukan kanssa yhdessä kisaa järjestellen.

Tänä vuonna tosiaan Ohkolan perinteiset L-SVU:n syysajot muuttuivat Uudenmaan VetokoiraUrheilijoiden järjestämäksi Ohkolan syyskisoiksi! Hyvä ja toimiva paikka kilpailuille oli mitä mainioin pohja UVU:n ensimmäisiin virallisiin kilpailuihin. Minun virkani kilpailuissa oli toimia kuuluttajana! Oli huisin hauskaa päästä heti ensimmäisenä käsiksi uunituoreisiin tuloksiin (suoraan UVU:n online tulospalvelusta), ja päästä kertomaan koko kansalle, että miten kovaa sieltä radalta oikein tultiin ! Kuulutteluiden ohessa oli tarkoitus kilpailla DS2 ja DS1 luokissa. Viimehetkellä kahden koiran kärry luokasta tipautettiin minun nimi pois sairastumisen vuoksi. Yhdellä koiralla eli omalla rakkaalla Boltillani kilpailin DS1 luokan.

© Auli Liimatta

Joensuun SM-kilpailuissa hävisin SM-kultaa vieneelle Petri Kiiskelle yli minuutin. Tätä eroa oli tavoite kuroa pienemmäksi, kun me molemmat asetuimme starttiviivalle Ohkolassa. Startissa Bolt tuntui olevan jotenkin aivan extra täpinöissään. Viimeisin veto oli tehty kaksi viikkoa sitten Jämillä, joten ehkä oli syytäkin olla innoissaan. Lähtö oli loistava! Radan ensimmäisissä mutkissa vauhti tuntui kovemmalta kuin koskaan ennen kickbikella. Saattoi pitkälti johtua siitä että minä uskalsin vihdoin ajaa!!! Tiesin tasantarkkaan minne rata kääntyy ja millaista pohjaa on mutkissa, joten pahemmin ei tarvinnut varoa. Fiilis oli mahtava kun kesken suorituksen tajusin että en ole koskenut jarruun ennen kuin vasta lampien keskellä menevässä ässä mutkissa (noin 3km kohdalla). Vaikka vauhti tuntui mutkissa kovemmalta kuin ennen, ei se mitään päätä huimaavaa ollut. Rata oli hurjan pehmeä ja imutti pyörää pahasti. Kovaa tehtiin Boltin kanssa molemmat töitä, mutta silti tuntui että omassa potkussa ei ole ihan sitä kaikkea tarvittavaa voimaa. Maaliin tultiin taas kaikkemme antaneina (tällä kertaa en kuitenkaan tipahtanut jaloiltani). Eteen lähteneet Pete ja Maria olivat tulleet kovempaa, mutta ei sentään minuutteja tällä kertaa!!! Ja kukaan takaa tullut ei tullut meitä kovempaa!! Jälleen oltiin kolmansia :) ja "vain" 25sekunnin erolla hallitsevaan Suomen Mestariin!

Kuva Joensuun SM kilpailuista, jossa ajaminen reilusti eilistä epävarmempaa... © Annaleena Ylitalo

Oman suorituksen jälkeen oli aika palata kuuluttajan rooliin. Hiukan oli kummallista kuulutella omiakin tuloksia kaikkien kuultavaksi. Kisaajia Ohkolassa oli aivan kirkkaasti ennätysmäärä ja kuulemma yleisöäkin! Vauhtia siis riitti koko päiväksi, etenkin kun kilpailun yhteydessä järjestettiin arktisten rekikoirien REK-koe. Viimeinen lähtö koko päivänä oli vasta 16:23. Kilpailupaikalla tuntui että ehti kyllä ennätysmäärän asioita tekemään ! Kuuluttajan tehtävien, oman kisan lisäksi ehdin keskustelemaan paljon Boltin pentujen tulevien omistajien kanssa sekä rapsuttelemaan ensimmäisenä kotiutunutta Ryyppy pentua! Pieni ja rohkea palleroinen oli oikein reipas hurjan kisahälinän keskellä.

Myös Niklas kilpaili jälleen! Kodan kanssa osallistuivat kickbiken 10-13 vuotiaiden luokkaan. Matkaa radalla 900metriä, eli aika sopivasti raskaalla reitillä vanhuskoiralle ja aloittelevalle nuorelle. Aika ylpeä olen pikkuveljestä kun ei Kodalta hirmuisesti vetoapua enää saa ja silti jaksavat painaa kovaa! Tällä kertaa sijoitus jaettu toinen sija!

© Auli Liimatta

© Auli Liimatta

Kilpailupäivä oli valtavan pitkä ja ulkona oli jo hurjan kylmä, mutta aivan huippupäivä taas jälleen kerran! Kisajärjestelyt toimivat ja täytyy kyllä kehua meidän UVU:a!!! Aivan mieletöntä että jengi saa tuon tasoisen tapahtuman aikaiseksi ilman mitään aiempaa kokemusta! Talkoolaisena oli hyvä olla! Meininki oli rentoa, ja todella tuntui että sitä omaa, kuitenkin suhteellisen pientä panosta kilpailun eteen arvostettiin todella. Myös kisaajan näkökulmasta homma toimi! Rata oli hyvin merkattu ja pehmeydestä huolimatta edelleen yksi omista suosikeistani koko Suomessa! Tulospalvelu toimi ilman sen suurempia bugeja tai viiveitä. Kaikki osasivat hommansa ja tiesivät mitä tekevät! Apua sai aina kun sitä tarvitsi, sekä kilpakumppaneilta että järjestäjiltä (vetoliinasta kiitos Hennalle ja  Matille kiitos lähetysavusta!! )

Ja erikseen haluan vielä kehua kilpailun palkintoja ja sponsoreita!! Kilpailuista lähti mukaan jo pelkästään ilmoittautumalla yli kuukaudeksi Magnesiumit (Kiitos MagneCit!!). Palkinnoksi vielä vähän lisää. Palkinnot olivat muutenkin runsaat ja mikä tärkeintä käytännölliset! Tärkeitä lisäravinteita, voiteita, palautusjuomajauheita, vähän herkkuja koiralle sekä punkkirauta! Lastenluokissa palkittiin pieniä innokkaita myös mitaleilla ja pokaaleilla! Paikan päällä oli myös runsaasti myyjiä, joten eiköhän jokainen, jonka teki vähänkään mieli shoppailla löytänyt jotakin! Aivan huippua!

Nyt on aika vetäytyä pienelle vetotauolle ja alkaa panostaa pikkuhiljaa talveen suuntaaviin treeneihin! Silloin mennään taas kovaa! Kiitos tästä kaudesta <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti