sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Loppukiri kohti MM-kilpailuita!

Väliaika tietoa kisavalmistautumisesta. Ja nyt ei ole pelkästään hyviä uutisia. Kauhean montaa juttua en tiedä tässä reissun valmistelusta, joka olisi mennyt kerralla nappiin. Lisäksi pakkaa on sotkettu onnettomuuksilla ja turhilla virhe arvioinneilla.
MM-kilpailuiden virallinen Facebook tapahtuma

Omat treenit ovat olleet vähissä yksinkertaisesti vuorokaudesta loppuvien tuntien takia. Ja sitten vielä ne vähätkin treenit tyssäsivät kuin seinään torstai aamuna. Tai ei seinään, auton kylkeen. Ajoin kolarin. Itselläni alla polkupyörä ja vauhtia ehkä 7km/h. Auto tuli kovempaa ja jälki oli sen mukaista. Senttien päästä meni etten koristanut keulaa, mutta pahaa jälkeä saatiin myös vaihtamalla törmääjä osapuolet. Auto selvisi vammoitta, mutta pyörällä auton yli ajaminen jätti jälkensä minuun sekä pyörään. Tällä kertaa alla oli onneksi rakas ja vanha mummokonkeli, joten viimehetken kisapyörän metsästykseltä vältyttiin. Rengas meni soikeaksi, mutta minä luulin selvinneeni säikähdyksellä. Kuitenkin muutamia tunteja onnettomuuden jälkeen alkoi selkä reistaamaan, joten lääkärireissu ja sairaslomaahan siitä tuli. Kaula- ja rintaranka venähtäneet, joten pyörän selkään ei ollut asiaa nyt ainakaan neljään päivään. Edes Boltin perässä roikkumaan ei saanut lähteä, joten tälläinen takapakki näin lähellä kisaa tulee varmasti vaikuttamaan suorituksiimme Puolassa, vaikka tästä ehtisinkin korjaantua ennen kilpailua täysin toimintakykyiseksi. Vieläkin on selkä kipeä. Pidemmät ajat pystyssä tai väärä asento nukkuessa jumittaa koko yläkropan. Pikkuhiljaa pakko yrittää vetreyttää ettei aivan jumituta mummomoodiin. Onneksi yhdet erinomaiset treenit päästiin vetämään keskiiviikkona. 


Pitkästä aikaa valosalla päästiin revittelemään oikein kunnolla. Kiskottiin Boltin kanssa 1,6 kilometrin lenkkiä niin lujaa kuin päästiin. Hauskaa ja tehokasta. Jokaiselle lenkille saatiin 2-8 ohitusta, joten pitkälti yli kaksikymmentä ohitusta sisältyi tähän yhteen treeniin. Vauhdikasta menoa ohituksista huolimatta ja viimeisillä kierroksilla ohitettavat jo kannustivat reitin varrella. Hyvää häiriö treeniä nuorelle koiralle, joka ei ennen ole Puolan kilpailuiden kaltaista spektaakkelia nähnyt. Koira juoksi jokaisen kierroksen hyvin, kiristäen tahtia loppua kohden. Kokoajan olisi pitänyt päästä heti uudelle kierrokselle. Ainoa asia mikä välillä häiritsi vedon sujumista oli viereisestä (noin metrin päästä) merenlahdesta lentoon karkaavat sorsat. Muutaman kerran vilahti itsellä kauhukuvat silmissä kuinka uitaisiin meressä pyörän ja koiran kanssa. "Muutama" tiukka käskytys eteen ja matka jatkui hyvin (huh). Vaikka Puolan pidempi matka hiukan jännittää jaksamisen puolesta, uskon nimenomaan Boltin loistavan vetopään kiskovan meidät maaliin vaikka matka jo painaisikin. Hangon kilpailussa kuluneet tassut ottivat tämän treenin jälkeen pientä takapakkia, mutta ahkeralla tossutuksella sekä rasvauksella ollaan saatu pojun käpälät taas hyvään kuntoon. Nyt oman sairasloman takia on Boltin elämä ollut aavistuksen tylsää, mutta pikkuhiljaa ehkä uskaltaa jo pyörän selkään roikkumaan. Jäljellä on enää muutama hassu treeni. Boltin kisavalmistautuminen sisältää tottakai myös hieronnan, josta poju pääsee nauttimaan tulevana keskiviikkona  Kaisan käsiin, kun hurautetaan HauPairille hemmoteltavaksi.

Arjen ja treenien ohessa ollaan koko syksy pyöritelty erilaisia mahdollisuuksia Puolan reissun järjestelemiseksi. Nyt näyttäisi siltä että koko paketti alkaa olla kasassa. Hotellit ja laivat varattu, matka seura sovittu ja eilen saatiin tietää osallistujatkin kilpailuihin. Puolan MM-kilpailut 2017 ovat isoimmat kisat pitkään aikaan. Startteja taisi olla pitkälti yli 500!!! Hiukan jo alkaa jännittämään. Meidän porukka starttaa Suomesta 21.11. 19:30 laivalla kohti Tallinnaa. Tallinnasta ajetaan tallapohjassa Latviaan nukkumaan lyhyt yö, jonka jälkeen matka jatkuu loput noin 1000km. Meidän karavaanissa matkustaa Minä ja Bolt, Jasmin Köcher ja Rayek sekä Noora Waltari, joka lähtee Puolaan kisaturistiksi. Yhteen Caddyyn pitäisi saada mahtumaan kaksi isoa uroskoiraa, tavarat lähes viikoksi kolmelle naiselle sekä kickbike ja pyörä. Tetristä siis tiedossa. Noora ja minä hoidamme ajamisen tällä reissulla ja Jasminille on nakitettu kuskin hereillä pitäminen. Road trippiä odotellessa!

Ajettavaa riittää.

Perillä kilpailupaikalla olemma (toivottavasti...) keskiviikko iltana, ja torstaina alkaakin jo täysi kisatohina. Koirien tarkastukset, rataan täytyy tutustua ja muutenkin valmistautua henkisesti perjantaina odottavaan starttiin. Tämän vuoden kilpailuiden erikoisuutena on ehdottomasti meidän luokan kilpailupäivät. Starttaamme Boltin kanssa perjantaina sekä sunnuntaina. Välipäivä starttien välissä on erikoista, mutta toisaalta voi olla ihan hyvä juttu antaa koiralle hiukan pidempi palautumisaika kilpailuiden väliin. Oma kroppani tulee varmasti arvostamaan lepopäivää.

Jännitys alkaa jo tiivistyä ja ajatukset seilaavat jatkuvasti kilpailuissa. Kohta mennään!

Kilpailumatkaani voi seurata parhaiten reaaliajassa instagramissa @tanjaignatius. Toki tavoitteena on mahdollisimman pian kilpailusuorituksen jälkeen raapustaa raporttia myös tänne. Mahdollisesti myös liikkuvan kuvan muodossa!


2 kommenttia:

 1. Tsemppiä Tanja ja Bolt! Ja turvallista matkaa.
  Naurahdin kyllä tuolle sorsien ohitus-kohdalle, vaikka voisi olla naurut itelläkin vähissä, kun tehtäis tiukka uukkari mereen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri <3 Kyllä minäkin sille naurahdin sen jälkeen kun oltiin kauhean huudon saattelemana päästy ohi :D Meressä ei olis naurattanut kuin ehkä niitä sorsia.

   Poista