tiistai 11. helmikuuta 2014

Tavoitteita

Heipä hei kaikki sivuilleni eksyneet!

Ajattelin tähän aivan ensimmäiseen postaukseeni kertoilla jotain parhaillaan käynnissä olevasta kisakaudesta. Etelä-Suomen lumitilanteen takia tämä kausi on ollut suhteellisen epävarma ja jopa kaaoottinen. Treenaamiset ovat jääneet muutamiin kertoihin, ja kisojakin on peruttu useampia. Itselläni takana on vasta yhdet kisat, vaikka suunnitelmissa oli aiemmin, että tässä vaiheessa kautta olisi jo neljät kisat takana. Useampia on peruttu ja SPKL:n järjestämät sprintin SM-kilpailut jäivät meiltä väliin luokkamuutosten takia. Falcon on ollut jumissa, ja tuntui turvallisemmalta jättää kilpailu väliin, koska olisimme joutuneet kilpailemaan aikuisten sarjaan. Aikojen puolesta olisimme voineet pärjätäkkin, mutta yhteislähtö ja muutenkin koirille hyvin stressaava kisa ei houkutellut.

Treenaamisten osalta ollaan pahasti jäljessä. Hiihtokilometrejä on takana vain joitain kymmeniä. Kausi aloitettiin suoraan kisalla, ilman yhtään hiihtokilometriä takana, mutta toisaalta kaikilla, ainakin etelässä asuvilla, on sama tilanne. Kisat menivät tästä huolimatta hyvin, elleivät jopa erinomaisesti! Voitimme Falconin kanssa tytöt 14-18 vuotiaat luokan, joskin vain kahdesta kilpailijasta. Aikoja vertailemalla näimme kuitenkin, että aikuisissa olisimme olleet toisia. Ei paha ollenkaan. Kilpailun jälkeen lähdimme suoraan Lappiin treenaamaan. Levin maisemissa kerrytimme kilometrejä oikein mukavasti. Osa treeneistä tehtiin siskoni Veran kanssa kahdestaan: tiukkaa ylämäki treeniä, hurjaa alamäkeä ja tekniikkaa. Koirien kanssa hiihtelimme sekä nopeaa sprintti matkaa, että pitkää kestävyyttä kehittävää matkaa. Tuo viikko antoi paljon, mutta Etelään paluun jälkeen ladulle on päästy kerran. Ja tällä hetkellä tuo ainut latu, jonne koiran kanssa on päässyt on sulanut pois. Uutta lunta odotellessa treenaamme juosten ja koiria vapaana juoksuttamalla.

Kevyttä juoksu treeniä Kodan kanssa

Tämän kauden suurin yllätys on ehdottomasti ollut pääsy maajoukkueeseen. Uutinen muutti tavoitteita hurjasti! Aiemmin pidin kauden pääkisana SPKL:n SM kilpailuita Jämillä, mutta nyt EM-kilpailut ovat ykkös panostus kohde. Treeni suunnitelmia piti muuttaa, koska Jämin ja Rautavaaran radat poikkeavat toisistaan huomattavasti. Jämi on suhteellisen tasaista maastoa ja kisamatkana on vain 5km, mutta Rautavaaralla löytyy korkeuseroja huomattavasti enemmän ja matkakin tuplautui Jämin kisaan verrattuna. EM-kilpailuissa ei tänä vuonna ole ollenkaan rotujakoa, joten kilpailemme saksanseisojia vastaan. Kisasta tulee äärimmäisen tiukka! Olen tavannut tulevia kilpakumppaneitani aiemmin, ja he kisaavat tosissaan ja ovat muutenkin panostaneet lajiin hyvin paljon. Odotan kilpailuita innolla, koska haluan nähdä millainen on oma tasoni muihin verrattuna.

Varsinaisia sijoitus tavoitteita en ole EM-kilpailuihin suunnitellut. Täytyy vielä katsella miten treenit lähtevät kulkemaan ja miten kisoissa menee. SPKL:n SM-kisoista minulla on kyllä selvät tavoitteet. Voittoa kohti mennään, ja toivonkin, että saisimme riittävästi kilpailijoita nuorten sarjaan SM arvon saamiseksi. VUL:in SM kilpailuihin emme tällä kertaa lähde niiden kaukaisen sijainnin ja huonon ajankohdan takia. Kisat ovat Kemissä joten matkaa kertyisi toista tuhatta kilometriä yhteen viikonloppuun.

Kaikki kisailemaan, tai ainakin katsomaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti