sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Mallipoikia

Eilinen oli kyllä jännä päivä! Eksyttiin kämppikseni Jennin kanssa Match showhun NoDo hallille Hyvinkään Monniin. Tarkoituksena oli viedä Koda kisaamaan isoihin aikuisiin ja Bolt tutustumaan kisapaikan hälinään. No sitten kävikin niin että hiukan innostuttiin :)
Kisapaikan tunnelmaa

Koda isoissa aikuisissa ja Bolt isoihin pentuihin. Jennin piti esittää Koda kehässä, mutta viimehetken jännityksen takia pääsi Koda esittelemään itseään Liisan kanssa. Ehdin katsomaan Kodan kehää, eikä poika ole koskaan esiintynyt noin kauniisti! Seisoi aivan rauhassa _todella_ upeasti ja juoksi omaan tyyliinsä kauniisti. Käytös oli moitteetonta, ja kehässä pyörähdys omaan silmään nappi suoritus! Myös tuomari tykkäsi ja antoi Kodalle punaisen nauhan. Punaisten ryhmäkehässä sitten Jenni esitti Kodan upeasti, ja koira todella pisti parastaan! Tuomari ei kuitenkaan enää lämmennyt Kodalle ja kisa loppui siihen. Hienosti meni kuitenkin kaikin puolin, ja Koda sai hyvää palautetta esiintymisestä ja tuomari luonnehti vanhusta kaikinpuolin tasapainoiseksi.
Koda poseeraa ilman häntää
Riemu

Isoihin pentuihin innostuin lähtemään Boltin kanssa aivan hetken mielijohteesta, kun kokeilimme osaisiko Bolt seistä rauhassa, vaikka koskaan ei olla edes kokeiltu. Meni yllättävän hyvin, joten päätin lähteä kokeilemaan. Pariksemme saimme 10kk vanhan isovillakoiran pennun joka oli sivukorvalla kuultuna juuri saapunut Euroopasta kilpailemasta, mukanaan jonkinmoinen juniortitteli! Sininen nauha päätyi meille, mutta olin super tyytyväinen. Bolt seisoi hyvin, juoksi upeasti (vaikka itselläni oli ongelmia sovittaa vauhti järkeväksi) ja käyttäytyi oikein herttaisesti, sulattaen tuomarin sydämen pötköttelemällä hampaiden tarkastuksen aikana selällään joka raaja eri suuntaan. Sinisten ryhmäkehässä sattui jätti yllätyksiä. Bolt seisoi vielä edellistä kertaa upeammin, ihan rauhassa imeskellen herkkuja ja siinä samalla jyrsien mun sormet. Tuomari valitsi kahdeksan jatkoon joista me olimme se kahdeksas! Seuraavassa vaiheessa kaksi pentua sai lähteä ulos kehästä - kuuden parhaan joukossa oltiin! Tuomari palkitsi neljännen, kolmannen ja toisen. Ykköspalkinto ruusukkeen kanssa tuli vertailemaan bokseria ja Boltia, käski vielä kerran juoksemaan ympäri ja päätyi valitsemaan bokserin. Niin lähellä voittoa, tiputus viidenneksi. Hassu järjestys jakaa palkinnot, mutta olen järjettömän tyytyväinen. Bolt oli oikea luonnonlahjakkuus! Koskaan en ole edes harkinnut mitään näyttelyissä käymistä, mutta kaipa sitä tulisi harkita. Ei tuollaista talenttia voi hukkaan heittää! 3,5kk vanha pentu vei monet melkein vuotiaat aivan leikiten! Huippua! Jälkikäteen tuomari tuli vielä rapsuttelemaan kisan kuopuksen ja kehui valtavasti! Ei vain voi heti ensimmäistä kisaa kuulemma voittaa, vaikka olisi kuinka hyvä.

Pieni komistus!

Koda, Bolt ja Liisan koira Riemu olivat kaikki esiintyneet esimerkillisesti, mutta palkinnot olivat vielä jääneet saamatta. Hetken mielijohteesta ilmoitimme vielä Kodan ja Riemun parikilpailuun. Kyseessä siis Labradori ja sekarotuinen pystykorva, ainoa yhdistävä tekijä oli musta väri. Kisan ainoana erirotu parina odotukset eivät olleet korkealla. Pojat esiintyivät kuitenkin Liisan ohjauksessa upeasti ilman minkäänlaista etukäteisharjoittelua. Itse olen ihan pulassa jo yhden koiran händlaamisessa, Liisa esitti kaksi yhtäaikaa ilman harjoittelua. Upea esiintyminen ja poikien sympis look vetosi tuomariin ja pojat nappasivat kolmannen sijan! Päivän jättiyllätys ehdottomasti!


Illalla lähdimme vielä Kodan ja Boltin kanssa kaverilleni kyläilemään ja samalla testaamaan miten pieni käyttäytyy kun mennään vierailulle. Hyvin meni sekin! Väsynyt lapsi nukkui melkein koko illan oikein tyytyväisenä!

Koulun kuvataiteen projektiin lainattu kamera (canon 500D ) on ollut kovassa käytössä, ja nyt seuraavat pari kk tässäkin blogissa muitakin kuvia kuin vain puhelimella räpsittyjä :) Tässä muutama kuva harjoittelukierrokselta.

Jennin napsaisema kuva syvällisestä keskusteluhetkestä Boltin kanssa
Niin kaunis katse!
Korvat korvan taakse ja menoksi
Vaikea arvata haluaako pojat jotakin
Koda uudella matollaan
Taisi kissa tulla liian lähelle
Tän kuvan ilme oli jotain aivan loistavaa!
Kitokin olisi mielellään ottanut luun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti