sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Mummopyöräilyä

Tällä viikolla on kilometrejä kertynyt rauhallisella tahdilla ikivanhan mummopyörän kyydissä. Yhdet vetotreenit, kaksi pitkän matkan pyöräily pätkää ja ihan perus polkemista koulumatkan osana.

Keskiviikkona ajoin kotoa Hyvinkäälle "kouluun". Meillä oli koulussa ns. luonnontiede päivä, jolloin on erillaisia retkimahdollisuuksia valittavina. Yksi vaihtoehto oli pyöräilyretki ja sain luvan suorittaa retken itsenäisesti polkemalla Hyvinkäälle. Kilometrejä kertyi mukavasti noin 34! Ajoin rauhallisesti, ilman kiirettä. Yllättävän nopeasti pääsin silti perille.


Torstaina lähdettiin Hakunilaan treenailemaan Falconin kanssa ja opastamaan uutta harrastajaa kickbiken ihmeelliseen maailmaan. Kiersimme tällä kertaa noin 5km lenkin (sportracker unohtui laittaa päälle). SM-hiihtoladuista viimeisetkin jämät olivan nyt sulaneet ja uusia reittejä käytössä. Otin treenin itse rennosti, koska keskiviikon polkeminen oli saanut vasemman polveni kipeäksi. Suunnittelin reitin matkan varrella. Valitsin aina ylämäen, jos oli mahdollista. Falconin ylämäet ovat aina olleet hiukan heikkoja. Vauhti putoaa liikaa ja silloin ei enää kiinnosta vetää. Tällä kertaa mäet menivät yllättävän hyvin. Välillä Falcon ravaili hiukan, mutta veti kuitenkin koko ajan eteenpäin nuuhkimisen sijaan. Edistystä!

Reitti oli isolta osin tuttu ja mukavasti etenevä. Ohituksia Hakunilassa tulee paljon ulkoilureittien suosion takia. Kaikki ohitukset menivät mukavasti, vaikka yhden koiran kohdalla Falcon katseli oikein pitkään taaksepäin, että tuohan olisi ollut kiva kaveri!

Viikon toisen pyöräily lenkin tein hakiessani pyörän takaisin kotiin Hyvinkäältä. Ajoin siis täysin saman reitin kuin keskiviikkona, vain toiseen suuntaan. Lauantai ilta oli tähän hyvä ajankohta, kun liikennettä oli hyvin vähän. Ilta oli sopivan viileä ja pystyin etenemään mukavan rennolla vaudilla. Tähän suuntaan ajoin kuusi minuuttia nopeammin kuin toiseen suuntaan.


Viikon treenit olivat ehkä hiukan yksipuoliset, ja tämä näkyi jaloissa. Oikean jalan nilkassa minulla oli viime syksynä rasitusvamma. Talvella se oireili taas hiukan, mutta nyt nilkka kiukuttelee oikein kunnolla. Jo levossa ollessaan nilkkaan särkee. Myös oikean jalan polvi on nyt alkanut kipeytymään, etenkin pyöräilessä. Onkohan rasitusvamma nyt molemmissa jaloissa? Kesän tullen täytyy yrittää vähän antaa lepoa jaloille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti