perjantai 2. toukokuuta 2014

Välillä vähän muutakin

Huomenna olisi se "suuri päivä", eli elämäni ensimmäinen kicbikekisa ilman koiraa. Ja itseasiassa kolmas kisa ylipäätään kickbikella. Tämä viikko on mennyt lähinnä kaikenlaisten kiireiden hoitamisessa ja sunnuntain urakasta toipumisesta.

Sunnuntain jälkeen oli takapuoli okein mukavan kipeä vielä eiliseen asti. Olin viisas ja jätin pyöräilyhousut sunnuntaina kotiin ja ajoin koko matkan juoksuhousuissa. Istuinluut ovat olleet oikein hellänä. Pahinta on pyörällä ajaminen. Ei pahemmin tehnyt mieli istua satulassa. Nyt alkaa kuitenkin mustelmat häviämään ja muutenkin kroppa olemaan taas vauhti kunnossa. Varsinainen treenaaminen on jäänyt väliin. Falcon on käynyt hakumetsällä ja Kodan kanssa aloitettiin jälleen rauniotreenit.

Tiistaina oli tosiaan ensimmäinen Raunio-treeni tänä keväänä. Harjoittelemme Kodan kanssa Vantaan Palveluskoirayhdistyksen riveissä Korson raunio radalla. Joka toinen tiistai meillä on treenit raunioradalla ja joka toinen viikko Saviontien kentällä tottis/kettis treenit. Kodan kanssa treenaaminen on lähinnä hauskanpitoa. Ainakin siihen asti, että poju tajuaa miten raunioradalla käyttäydytään. Treenaamme liinan kanssa, vaikka yleensä se ei ole järkevää. Koda on kuitenkin kerran karannut radan aidan ali isolle tielle, ja muutenkin aina vapaana ollessaan juoksee onnellisena ympyrää ja unohtaa mitä oltiinkaan tekemässä. Ensimmäinen tavoitteemme lajissa on päästä liinasta eroon. Vasta sen jälkeen voisi alkaa harkitsemaan korkeampia tavoitteita. Olisi hienoa päästä joskus kokeilemaan kisaa, koska Kodalla on selvästi lahjoja nenänsä käyttöön. Fixu poika, mutta ei vain malta keskittyä. Omistajassa ja koirassa on selvästi jotain samaa?

Koda tykkää rauniosta :)

Tämän viikon treenit olivat onnistuneet! Liinassa mentiin, mutta ukot löytyivät hienosti ja ilman ongelmia. Ensimmäinen oli isossa tynnyrissä heti lähtöpaikan edessä. Koda meni hiukan ohi, mutta sattui silmillä huomaamaan maalimiehen. Haukku oli hyvä ja palkka parhain! Toiselle maalimiehelle jouduttiin jo vähän kiertelemään, ja ohjaaja oli taas vähän erisuuntaan menossa kuin koira. Pitäisi harjoitella koiranlukutaitoa paremmaksi... Isossa roskiksessa oli ihana maalimies jolla oli herkkuja. Poju tunki komeasti roskikseen maalimiehen kaveriksi, vaikka kansi oli kiinni. Pakko sinne oli päästä, kun siellä oli jotain niiiiin ihanaa. Kolmas maalimies oli helpponakki. Suoraan oikeaan suuntaan ja kas kummaa siellä se oli traktorin rengas kasassa parin renkaan sisällä. Koda olisi varmasti kiivennyt maalimiehen luokse traktorinrengas pinon sisään, mutta maalimies oli nopeampi. Palkka tuli hyvästä haukkusarjasta, renkaan ulkopuolelle.

Koda ja treenikaveri Osmo

Raunio, ja muut lajit ovat mukavaa vaihtelua vedon täyteiseen vuoteen. Koirille mukavaa ajanvietettä pelkän vetämisen lisäksi. Vedossa työskentelevät pääosin lihakset. "Aivolajeja" tarvitaan myös. Ainakin nämä meidän koirat kaipaa niitä. Muuten saattavat kyllästyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti