tiistai 11. maaliskuuta 2014

European Championchips on snow, Rautavaara Finland, Saturday

Nyt siihen kilpailuiden toiseen päivään. Meidän omat kisat olivat jo käyty, Falcon ja huoltojoukot matkanneet kohti kotia, mutta minä jäin vielä kilpailupaikalle kuvaamaan, työskentelemään ja pitämään hauskaa.

Lauantai alkoi aikaisella herätyksellä Metsäkämpällä, ja selviytymisellä aamiaiselle. Töitä tehtiin ruokalan ovella keräten ruokailulipukkeit ystäväni Jasmin Köcherin kanssa. Jassu ei tällä kertaa itse startannut kisoissa ollenkaan, mutta toimi talkoolaisena. Meno oli levotonta jo heti aamusta lyhyiksi jääneiden yö unien takia.


Heti kymmeneksi raahauduimme nauttimaan valjakkokisojen tunnelmasta. Vietimme aikaa Metsäkartanon puolella lauantain ja katselimme valjakoiden menoa ja meininkiä. Kisat olivat hienot ja koirat nopeita (tietenkin kun EM-kisoissa oltiin ). Startteja oli minuutin ja kahden minuutin välein luokasta riippuen ja suomalaisia starttasi useita. Kuvasimme startteja sekä video kameralla, että siskoni järjestelmä kameralla (Canon eos 1000D). Jasmin huolehti videoinnista ja minä katselin maailmaa still kuvien kautta. En ole erityisen hyvä kuvaamaan, joten automaatti asetuksilla mentiin ja muutama vahingossa hyvä osuma sattui mukaan.


Katsottiin kaikki luokat MD ja avointa luokkaa lukuun ottamatta, ja auttelimme lähtö ja maalialueella järjestelyissä. Starttien jälkeen painuttiin takaisin töihin ja  palloiltiin muutenkin kilpailukeskuksella tuttuja moikkaamassa. Pyörimme myös Kainpon pisteellä Kaitsua auttamassa. Muutamista kuvista pystyin vielä näin jälkikäteen tunnistamaan valjakoita, ja niissä kuvissa on nimet mukana.
SP4J Vilma Laitinen
SP4J Vilma Laitinen
SP4 Susanna Burkland
SP6
SP6
SP6
SP6 Antti Mäkiaho

 Illalla oli vielä Musher Dinner ja päivän kilpailuiden palkintojen jakoa. Suomalaisten menestys oli taas ollut hienoa ja maamme laulua saatiin kuunnella muutamaan kertaan. Hyvä Suomi!

Palkintojen jakoa odoteltiin jännittyneinä
Nyt täytyy myöntää että en muista oliko tämä miesten yhdistetty vai naru.                                                            2. Vesa-Pekka Jurvelin (FIN) (molemmissa luokissa hopeaa!)
SP4J 1. Julie Boysen-Hillestad (NOR), 2. Axel Coste (FRA), 3. Vilma Laitinen (FIN)
SP4 1. Antti Mäkiaho (FIN), 2. Igor Trach (POL),  3. Essi Hytönen (FIN)
NSW 1. Maija Nivala (FIN)Tässä muutama linkki uutisiin joita löytyi tuolta kisoista. Kerrankin valjakkourheilulla näkyvyyttä mediassa! Kannattaa kurkata :)
Savon sanomat

Savon sanomat (tässä jutussa myös siskoni Vera!)

Yle uutiset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti