torstai 20. maaliskuuta 2014

Takatalvi

Tuossa muutama viikko sitten olisin ollut täysin valmis heittämään hanskat tiskiin tämän talven osalta. Kas kummaa, talvi tuli sittenkin tänne etelään. Tälläkin hetkellä lunta tulee taivaan täydeltä ja kolmet vetotreenit lumella on saatu tähän viikkoon mahtumaan.

Maanantain "koe ajon" jäljiltä voitiin todeta, että tuo Ruotsinkylän lenkki on aivan loistava paikka treenata, vaan ei potkukelkalla. Tiistaina ja tänään kävimme vetämässä lenkin ikivanhoilla suksen rähjöillä. Polku, kun oli osittain sulanut hiekalle asti, niin ei oikein priima kisasuksilla tuonne uskaltanut. Suksien luisto oli täysin olematon, eikä polulla voinut muuta itse tehdä kuin tasatyöntöä. Minulle siis tiukkaa käsitreeniä, ja Falconille kunnollinen vetotreeni.

Sekä tiistaina, että tänään, kiersimme hiukan päälle kolmen kilometrin lenkin kahteen kertaan. Falconille matkaa noin 7 km ja Kodalle vain se reilu 3km, koska pääsi vasta jälkimmäiselle kierrokselle mukaan, kun ei pienen pojan vauhti olisi riittänyt mitenkään. Molemmat koirat ollut molempina päivinä mukavan puhki treenin jälkeen, eikä itselläkään ole liiemmin ylimääräistä energiaa ole riittänyt.

Tänään oli mukava huomata, että kyllä Falcon on sitkeä! Toisella kierroksella, kun Falconilla oli jo takana noin 4km, Kodan vauhti loppui kesken. Falcon meni niin kovaa, ettei Koda yksinkertaisesti enää pysynyt mukana. Jouduttiin pysähtymään ja katselemaan tilannetta. Päädyin jatkamaan matkaa vähän extreme tyylillä. Koda pääsi syliin ja Falcon piti huolta matkan etenemisestä. Näin mentiin vajaan kilometrin verran, jonka jälkeen Koda jatkoi taas juoksua. Tällä kierroksella olin myös kaatunut ja muutenkin himmaillut itse, Kodan oloa helpottaakseni. Kuitenkin aivan lenkin lopussa saimme treeni kaverimme, Malinois nartun kanssa hiihtäneen Helsinkiläis naisen kiinni. He olivat lähteneet noin muutaman minuutin ennen meitä. Oltiin menty aikas kovaa!

Hyvältä näyttää SM-kisoja ajatellen. Aivan ykköspaikalle ei käytännössä ole kovin todennäköistä päästä, koska kilpailemme poikien A-naru sarjassa. Järjestely oli ainoa mahdollisuus saada SM-kilpailuihin myös junioreille SM arvo (vaatii viisi kilpailijaa). Vastassa on siis mm. pari poikaa saksanseisojien kanssa. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Palkinto sijoja lähdetään yrittämään!

Vuosi sitten VULlin SM-1, tytöt ja pojat 14-16v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti