maanantai 3. maaliskuuta 2014

Viikonlopun treenikatsaus

Viikonloppuna teimme EM-kisamatkan pituista treeniä, sekä itselleni että koiralle. Erikseen kylläkin, edelleen lumen puutteen vuoksi.

Lauantaina jo heti aamusta lähdimme Keravan keinukallioon hiihtämään. Ladut oli saatu lumetettua uudelleen ja latukoneellakin oli selvästi ajettu. Pohjalla oli kova, jäinen latupohja, jonka päällä kevyttä lumetus lunta. Joillain kohdin ei meinannut sauva upota latuun ollenkaan, mutta pääosin oli ihan mukava hiihdellä. Hiihtelin 9,4km reippaalla tahdilla. Oikea pakara oli jumissa torstain kickbike treeneistä vielä (syy miksi oikeasti kannattaa venytellä, vaikka se välillä tuntuisikin turhalta!) ja ylämäkiin tuntui, ainakin loppumatkasta, vauhdin tyssäävän kokonaan. Oli mukava huomata, että olin ladun yksi nopeimmista hiihtäjistä, krampista huolimatta! Luisto ei ollut tällä kertaa parhaimmillaan, vaikka nyt pitäisi alkaa olemaan välineidenkin jo huippu kunnossa! Joissain ylämäissä alkoi myös pelottamaan oikean sauvani puolesta. Minun hiihtotyylini ei ole maailman tyylikkäintä, ja käytän todella paljon enemmän oikeaa kättäni, kuin vasenta. Tästä syystä oikea sauvani näyttää joskus taipuvan hurjasti, etenkin ylämäissä. Kunhan ei mene poikki, niin kaikki on hyvin!


Sunnuntaina oli Falconin vuoro! Hiihtämään kun ei pääse, ja matkaakin piti saada pojulle kerrytettyä, niin hyppäsin pyörän selkään ja lähdimme kruisailemaan. Ilman sen suurempia reitti suunnitelmia onnistuimme ajelemaan mukavan tasaisella tahdilla noin 11,5 km. Menimme ilman vetoa, jotta Falconin tassut eivät kärsisi kovasta asfaltista. Ajoin itse vanhalla pyöränromullani ja Falcon juoksi vierellä ojan puolella. Tavoitteena oli pitää tasainen tahti läpi koko lenkin, ei niinkään kilpailla aikaa vastaan. Keskinopeus oli noin 13,5km/h muutamalla suunnanhahmottamis ja pissa tauolla varustettuna. Ohituksiakin kertyi, ja kaikki mentiin oikein kauniisti, yhtä lukuun ottamatta... Aivan loppu matkasta ohitimme kaksi poikaa joista toisella oli kainalossaan jalkapallo. Falcon päätti, että nyt riittää juokseminen, minä haluan leikkiä pallolla. Kävimme hurjan tahtojen taisetelun, mutta pojat selvisivät säikähdyksellä. Pallo pysyi koskemattomana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti