lauantai 26. huhtikuuta 2014

Epävirallinen Ohkolan kevätkisa

Tänään oli jälleen vuorossa sulanmaankauden kilpailuiden aloitus. Perinteiset L-SVU:n järjestämän Ohkolan kevätkisat olivat tänä vuonna epäviralliset, mutta tämä ei pahemmin osallistuja määrissä näkynyt. Kisat olivat perinteiseen tapaan toimivat, reitit maailman parhaat ja kilpakumppanit huippuluokkaa!

Oma lajini on lähinnä pyöräily, mutta pyöräni on tällä hetkellä korjauksessa, joten jouduin "tyytymään" varasuunnitelmaani. Kickbikeen osallistuttiin tällä kertaa. Kisa oli vasta toinen kickbike kisa minulle, ja siihen nähden olen hyvin tyytyväinen. Nopeus oli suurin piirtein sama kuin vuosi sitten samalla reitillä pyöräillen!! Eli kehitystä on tapahtunut, väkisinkin!


Starttasimme aikuisten kickbike luokassa (kickbikessa ei ole ns. "vanhempien junnujen" sarjaa) heti neljäntenä. Ensimmäinen starttaaja oli Vera ja Pixeli. Oma starttimme tuli yllättävän nopeasti, kun toinen "väliin lähtijöistä" ei tullut paikalle. Lähtö oli jälleen nopea ja oma potku tuntui tehokkaalta. Vauhti pysyi hyvänä, vaikka välillä omat ajolinjat osuivat radan pehmeisiin kohtiin. Falcon veti tehokkaasti, ja suhteellisen pian saimmekin eteemme lähteneen Juha Lipposen ja shetlanninlammaskoira Rikun kiinni. Ohitus tilanne sattui mutkaan juuri ennen pitkää loivaa nousua. Riku juoksi radan keskellä, Juha ajoi reunassa. Tilaa oli aivan hyvin ohitukseen, mutta juuri ohittaessa Riku teki jonkinlaisen pyörähdyksen, jonka seurauksena Falcon törmäsi tähän. Molemmat koirat murahtivat, varmaankin yllättävän tilanteen johdosta, mutta matka jatkui ilman ongelmia. Vähän Falcon himmaili tuohon mäkeen, kun oltiin jo kaverista päästy ohi.

Muuten reittiä saatiin taivaltaa omissa oloissamme. Aivan loppusuoran alussa saimme Veran ja Pixelin kiinni. Pix sai mukavan loppukiri vauhdin, kun paras kaveri meni ohi. Maalissa Falcon lähti suoraan jäähdyttelemään, pulahtamaan lampeen ja valmistautumaan nuorten naisten juoksuluokkaan. (Kisoissa sama koira saa osallistua kahteen luokkaan, vain jos toinen on canicross-luokka.) Itselläni tuntui koko kropassa, että töitä tuli tehtyä. Yllättävän pian kuitenkin olo oli kevyt, ja fiilis kuin kisoihin valmistautuessa. Olisi voinut vetää toisen kierroksen perään!


Tulokseemme olen tyytyväinen! Olimme sarjamme neljänsiä (4./13) vain 52sekunnin erolla kärkeen. Tietyllä tapaa harmittaa, kun palkintosijat olivat niin lähellä. Muutama tiukempi potku ylämäkiin, ja muutamaan mutkaan rohkeampi vauhti. Pienestä jäi kiinni, mutta olihan vastustajat tiukkoja! Menivät palkintosijat aivan oikeisiin osoitteisiin. Itse olen kuitenkin kisannut hyvin vähän kickbikella, vaikka nyt tämän kevään aikana potkutekniikkaan onkin panostettu oikein kunnolla (ks. potkutekniikkakurssi 1&2). Hauskaa oli, ja se on tärkeintä! Tällä kertaa selvittiin reitistä, jopa ilman haavereita. Ainoastaan rapaiset vaatteet ja noin viisi kiloa pölyä silmissä jäi muistoksi.

Kilpailun jälkeen kävimme ajamassa Veran kanssa Kodan ja Pixun. Menimme tällä kertaa vain lyhyemmän lenkin eli 2,1km pitkän reitin. Koda oli yllättävän reipas ja super onnellinen päästessään itsekkin radalle. Etenimme niin vauhdikkaasti kuin vain itse pääsin tulemaan perässä. Koda kun ei enää pahemmin minua jaksa kiskoa. Hienosti pikkupoika jaksoi pinnistellä. Pysyttiin koko reitin ajan Veran ja Pixun tahdissa. Välillä ohittelimme toisiamme, mutta pääosin menimme Kodan kanssa edeltä.

Kilpailut olivat kokonaisuudessaan mukavat, lämminhenkiset ja hyvin toimivat (pienistä ajanotto ongelmista huolimatta...) Ohkolan radat ovat aina olleet huippu kunnossa, mutta tänään oikein poikkeuksellisen hyvät! Ohkola on paikka, jossa on aina mukava käydä kisailemassa. Tänäänkin näkyi paljon uusia kisaajia, jotka nyt toivottavasti innostuivat lajista yhtä hyvin kuin meille lajiin hurahtaneille on käynyt. Lisää rohkeita kokeilijoita lajiin kaivataan. Kaikki positiiviset kokemukset lajista, sekä katsojana että kisaajana, ovat tervetulleita. Valjakkourheilun suosio on nousussa, ja mielestäni nyt siihen tulisi erityisesti panostaa. Ihmiset tarvitsevat tietoa, opastusta ja hyviä kokemuksia.

Loppuun vielä pieni mainos ;)
Nyt keväällä on tulossa valjakkourheiluleiri, joka on suunnattu erityisesti aloitteleville koirakoille:

Länsi-Suomen valjakkourheilijat järjestää kaikille avoimen leirin 23-25.5.2014 !!!!
Leiri on suunnattu erityisesti uusille valjakkourheilun harrastajille, mutta myös vanhemmat ja kokeneemmat harrastajat ovat tervetulleita. 

Pe (ilta)
"Vapaata ohjelmaa"

La
10:00 Yhteistreeni
11:00 L-SVU:n vuosikokous
13:00 Leirin avaus
13:30 Paneelikeskustelu
15:00 Kalustoesittely
16:00 Yhteistreeni
17:00 Kilpailun rataselostus (Jämin kevätajot)
18:00 Ensimmäinen startti

Su
9:00 Yhteistreeni 


Yhteistreeneissä voidaan harjoitella mm. ohitusten tekemistä ja paikalla on myös valjakoita, joihin voidaan ottaa kokemattomia koiria harjoittelemaan valjakkotyöskentelyä.
Matka sovitetaan olosuhteisiin sopivaksi (2-4 km)
Paneelikeskustelussa mukana ovat Teemu Kaivola, Antti Mäkiaho, Marko ja Maria Viitahalme sekä pari muuta vielä varmistamatonta nimeä.
Kysymyksiä voi lähettää jo etukäteen sähköpostilla: antti(at)makiaho.com
Keskustelussa voidaan käydä läpi kaikkia yleisöä kiinnostavia kysymyksiä valjakkourheilusta aina koirien hoidosta ja ruokinnasta niiden treenaamiseen ja kouluttamiseen.
Kalustoesittelyssä on mahdollista tutustua valjakkourheilun sulanmaan harrastuskalustoon sekä erilaisiin koirien kuljetusratkaisuihin.
Leiripaikkana toimii Jämin lentokentän takana oleva maastoalue, jossa myös kilpailut järjestetään (osoite Sormelantie 100, Jämijärvi)
Leirialueelle voi majoittua ilmaiseksi teltassa tai matkailuautossa/vaunussa. Myös Jämin alueen mökit ja hotelli ovat käytettävissä, lisätietoa löytyy osoitteesta www.jami.fi
Leiri on ilmainen eikä sille tarvitse erikseen ilmoittautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti