sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Puolimaraton ja vähän päälle

Kesä tuli ja samalla lämpöiset kelit. Koirien juoksutus päiväsaikaan on nyt oikeastaan mahdotonta lämpötilojen takia. Täytyy siis treenailla itse päivällä ja koirat pimeän aikaan.

Tämän päivän urakka oli 25km pitkä kierros Tuusulan järven ympäri. Lähdimme Veran kanssa matkaan hiukan ennen puoltapäivää, joten olimme liikkeellä päivän kuumimman ajan. Esivalmisteluina reitille oli kickbikien renkaiden paineiden tarkistus. Reitti oli pelkkää asfaltilla ajelua, joten renkaiden paineita oli nostettava. Myös jouston pois säätäminen oli kätevä apu. Molempien kickbiket rullasivat oikein mahtavasti!


Reitti kulki meiltä kotoa ensin Hyrylän keskustaan -> Järvenpään keskustaan (golfkenttien ohi) -> Paijalan suuntaan järven toista puolta -> Hyrylän keskusta -> takasin kotiin.

Alkumatka Järvenpäähän asti on suhteellisen tasaista taivallust, satunnaisia loivia ylä/ala mäkiä. Vauhti ei kohonnut tällä etapilla erityisen korkeaksi. Keskinopeus tuolla 11,03km pitkällä pätkällä oli 17.4km/h eli ihan mukava. Järvenpäähän päästyämme päätimme pitää tauon. Ranta puistoon istuskelemaan ja ihmettelemään helle keliä. Jano ehti tulla oikein komeasti, mutta me valopäät olimme lähteneet ilman vettä matkaan. Vera käväisi juomassa huolto aseman vessassa, kun mikään muu ei näin pyhänä ole auki. Jäätelökioski löytyi järvenrantaan parkkeeranneen Tivolin pihasta, mutta eihän kuntoilu lenkillä rahaa mukana kanneta. Noin puolisen tuntia kulutimme Järvenpään puistoalueella katsellen maailman menoa.

Tauon jälkeen oli hyvä jatkaa matkaa reitin selkeästi rankemmalle osuudelle. Matka kotiin Järvenpäästä (järven toista puolta) oli 13.5km pitkä ja maasto hyvin vaihtelevaa. Oikein pitkiä ja vauhdikkaita alamäkiä ja vastaavanlaisia ylämäkiä, vain tasaiset osuudet puuttuivat välistä. Keskinopeudeksi tuolle osuudelle tuli 16.5km/h ja huiput kohosivat 45kilometrin tuntivauhtiin. Vähän jäi ihmetyttämään tämän osuuden nopeus! Yllättävän kovaa sitä ollaan menty, vaikka kilometrejä oli oikein mukavasti takana.

Kunto kesti reitin yllättävän hyvin! Vasta Paijalan pitkien ja loivasti nousevien peltosuorien  kohdalla alkoi pakaralihaksissa tuntua, että matkaa on jo hiukan takana. Tästä intoutuneena päätin lähteä kokeilemaan itselleni täysin uutta juttua! Kouvolan puolimaratonin yhteydessä järjestetään Kickbike puolimaraton, jonne lähti juuri ilmoittautuminen. Kaikki muutkin nyt uskaltaa lähteä kokeilemaan tuota pienoista urakkaa!


Kickbike kruisailu ei vielä ole erityisen tunnettu laji. Tänään koko kierroksen ajan herätimme paljon huomiota. Ihmiset kyselivät ohi mentyämme, että mitä nuo ovat? Usean kymmenen pyöräilijä porukka hiukan naureskeli meidän tullessa vastaan. Autoilijat katsoivaivat todella pitkään perään ja perus pyöräilijät ihmettelivät kun mentiin ohi. Parhaat naurut saatiin kun huomattiin erään auton etupenkillä mies joka otti aivan selvästi joko kuvia tai videota potkuttelustamme. Mentiin tällöin juuri oikein komeasti alamäkeen täyttä vauhtia! Toivottavasti vaikutus lajista oli hyvä!


2 kommenttia:

  1. Saman olen huomannut että ainakin kickbiken kanssa saa huomiota :D Paras oli kun ravuutettiin Milkan kanssa koiria vierellä niin yksi mies oikein ihasteli ja huusi meille että hei toihan on ihan sairaan magee juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita ihasteluja kuulee joo aikas tiuhaan! Rohkeimmat ihan pysäyttää ja kyselee, että mikäs tämä tämmöinen kapistus on?! :D lajille hyvää näkyvyyttä!!

      Poista